Min historie

Jeg kan huske at jeg synes det var det mest rare sted at være, så var jeg ”væk” og jeg skulle ikke forholde mig til andet.

Udover kanten

At arbejde som hjemmesygeplejerske eller arbejdet som sygeplejerske generelt, kan ofte være forbundet med udfordringer og et arbejdspres der pga. nedsatte ressourcer kan udvikle sig til stress. 

Sygemeldt for tredje gang

Jeg blev i efteråret 2018 sygemeldt med stress for tredje gang og gik sygemeldt i et års tid, for direkte at gå over på barsel.

Tredje gang tænker du sikkert, men jo den er god nok. Jeg havde de to andre gange forsøgt at rejse mig op, ved hjælp af de redskaber, øvelser mm. jeg havde fået tilegnet mig. Jeg troede jeg brugte dem, men fandt hurtigt ud af, at jeg bare vidste de fandtes, og måske brugte dem engang i mellem, hvilket ikke er nok.

De skal bruges jævnligt og implementeres i dit liv hvis du vil mærke den power og resultat du kan få ud af dem. Ligeledes som supplement neglerede jeg at, jeg havde stress. Jeg burde jo have lært af det første gang og jeg vidste jo godt hvad jeg skulle gøre, men fik jeg det gjort?

Nej ikke rigtigt og derfor ramte jeg denne gang bunden. Nogle gange er det at komme ud over kanten desværre det der skal til.

Hvis du ikke vil høre, så må du føle!

Min krop kunne ikke klare den måde jeg behandlede den på. Jeg lyttede jo ikke til den, hvorfor den i stedet måtte prøve at råbe mig op. Den råbte op, men samtidig med intentionen om ” Hvis du ikke vil høre, så må du føle” ved at få mig til at mærke nogle af de klassiske symptomer på stress som øget træthed, hjertebanken, indre uro, svimmelhed, synsforstyrrelser, meget lavt selvtillid lavt selvværd osv.

En tilstand som var med til at isolere mig. Jeg kunne stort set intet. Lå kun på sofaen eller i min seng. I fosterstilling og sov det meste af tiden.

“Jeg kan huske at jeg synes det var det mest rare sted at være, så var jeg ”væk” og jeg skulle ikke forholde mig til andet.”

Jeg var fuldstændig handlingslammet, og havde meget svær ved at tage en beslutning. Jeg havde ikke overskud til at, tage mig af på det tidspunkt vores 2 børn. Jeg kunne knap nok overskue at tage ud og handle, lave mad, være socialt anlagt, aktiviteter jeg normalt elsker. Jeg havde faktisk ikke lyst til noget som helst. Det var frygteligt.

Havde brug for hjælp

Jeg kunne godt se, at jeg havde brug for hjælp og var egentlig ikke bleg for at søge den. Med tiden har jeg gennemgået diverse forløb med henblik på igen at få skabt balance i mit liv, og dermed få livsglæden igen. Jeg måtte denne gang, tage mig selv alvorligt og arbejde i dybden med mig selv. Jeg fik vha. Psykolog, stressrådgiver, viden fra bøger, nettet osv. tilegnet mig diverse redskaber og øvelser.

Kunsten at rejse sig op

I bearbejdning af mit stressforløb har jeg bl.a. fundet ud af hvor vigtigt det er, at få sat ord på mine følelser og det jeg mærker. Fx lyver mine følelser aldrig, men de prøver at fortæller mig et vigtigt budskab. Jeg har i den grad fået de redskaber, der skal til for, at jeg kan få skabt balance samt tackle den stress jeg i fremtiden evt. vil møde.

Jeg kunne lige pludselig mærke mig selv igen. Vildt eftersom jeg havde lagt låg på. En ting som sterilisation, som jeg var 100 % sikker på jeg skulle have udført, for jeg ville med det liv jeg levede aldrig kunne overskue at have mere end 2 børn, blev lige nu vendt til at jeg skulle være gravid.

Jeg lever i dag med et meget bedre selvværd og øget min selvtillid, for den var under mine stress-sygemelding, pist væk. Det at jeg var gravid med vores tredje barn, var også med til at jeg for alvor skulle tage hånd om mig selv. Hvis ikke jeg tog hånd om mig selv, kunne det jo også gå ud over min datter, der lå inde i maven på mig.

Jeg kan huske at jeg elskede det at have barsel, selvom det kunne være hårdt, var barslen også med til at jeg kunne komme mig stille og roligt.

Jeg så den lidt som et ”helle”.

Et helle hvor jeg havde rig mulighed for at tage 100 % hånd om mig selv. Ingen forventning om et arbejdspres, eller et pres fra et jobcenter der bare ventede på at få mig i arbejde. Det var meget befriende og jeg kunne tage det hele i mit eget tempo. Ikke at jeg opfordrer andre til at blive gravide, og tage det som værende løsningen, men i det sted jeg var i livet, gav det mening, at jeg skulle være gravid.

Faktum er at det er vigtigt at tage tiden til sig selv alvorligt. Du skal have tillid til processen, når du som menneske skal lære at tackle stress og igen komme tilbage i et liv i balance.

I dag er jeg i stand til at drage omsorg for mig selv og være selvkærlig, hvilket jeg er meget taknemlig for. Jeg kan i dag sige fra på en god måde, og træffe de valg der for mig skaber balance.

Ville jeg gerne have været foruden at jeg gik ned med stress?

Svaret er både JA og NEJ.

Det er aldrig rart at føle smerte og befinde sig i en situation, hvor du mister dig selv, men det at gennemgå en proces og udvikling, hvor du tager udgangspunkt i dig selv og får mulighed for at mærke hver en kropsdel og følelse igen, er mega fedt.

Det er her at du kan begynde, at skabe en forandring til noget nyt og bedre.

Jeg har lært, hvordan jeg skal tackle mine følelser, og blive bevidst om, hvad min krop prøver at fortælle mig. Det er en mega fed opdagelse og proces, jeg har gennemgået, og den vil jeg faktisk ikke være foruden. Jeg står stærkere den dag i dag. Det er jeg taknemlig for, takket værre mig selv og min egen indsats.

I dag arbejder jeg stadig som hjemmesygeplejerske, men ansat i vikarbureau. Derudover har jeg min egen lille forretning i mit hjem, hvor jeg bl.a. sælger produkter indeholdende høj kvalitets aloe vera, med henblik på at skabe ydre og indre balance i din krop. Det betyder at jeg selv kan planlægge hvor, hvornår og hvor meget jeg vil arbejde. Det gør det for mig, meget nemmere at mærke efter og jeg kan hele tiden navigere i hvilken retning jeg skal gå.

Hvorfor stressrådgiver?

Jeg har altid gerne ville arbejde med mennesker. Hvis jeg med min egen erfaring som stressramt, samt min viden som sygeplejerske, min rolle som skyggevejleder og livsstilscoach og SALSATION Instruktør, kan hjælpe andre stressramte til igen at få balance i deres liv, og leve et liv med mindre stress og med bedre livskvalitet så er det bare være fantastisk.

Jeg tror på, at vi mennesker er til for at hjælpe hinanden og hvis jeg kan hjælpe dig, så hjælper du per automatik også mig

I rollen som Livsstilscoach kan jeg hjælpe og rådgive dig, der ønsker et kærligt klap bag i, i retningen mod en sundere livsstil.

Jeg vil med min erfaring, og mine kompetencer, gerne hjælpe dig videre på vejen, til et liv i balance og give dig de værktøjer, til at håndtere din stress. Så du altid kan opleve at være i balance.

Så ønsker du min powerful hjælp, til at blive det menneske du gerne vil være. Tilbage til overskuddet og glæden?

Så kan du NU booke din første  1:1 samtale.